Prešov s piatym ligovým titulom v rade, tréner Orlovský spokojný

18.03.2008 Celý región

Prešov 18. marca (TASR) - Bedmintonisti BC Prešov natiahli sériu majstrovských titulov v prvoligovej súťaži už na päť a naďalej suverénne kraľujú domácej scéne. Vo finálovom turnaji zdolali všetkých súperov, ...
Prešov má na svojom konte z 1. ligy už šesť titulov, v ére slovenskej samostatnosti majú o jeden viac Spoje Bratislava. Tohoročný získali Prešovčania suverénnym spôsobom, z desiatich stretnutí vyhrali deväť, jedinú remízu si pripísali v základne časti práve s Lokomotívou.
Tréner BC Daniel Orlovský bol počas finále navonok pokojný, ale po poslednom zápase priznal, že o titul museli jeho zverenci zabojovať a zvládnuť hru aj psychiku. "Kým minulý rok sme vyhrali ligu so skóre 75:5 a všetko bolo jasné už pred posledným zápasom, teraz sa rozhodovalo až na konci. Keďže sme remizovali v základnej časti s Lokomotívou, nič nebolo vyriešené. Tá remíza nás mrzela, viedli sme 4:1, ale po poľavení sme dali súperovi šancu. Napriek tomu, že sme všetkým ostatným uštedrili v základnej časti 'kanára', boj o titul bol pred finálovým turnajom otvorený. Vo vzájomnom zápase nám síce stačila pri predpokladaných výhrach nás i Lokomotívy remíza, ale išli sme doň s víťaznými zámermi. Možno bolo dobre, že nebolo vopred všetko jasné, lebo hráči sa pripravili svedomito a v príprave nič nepodcenili. Vo finále zabrali ako skutočný tím a dosiahli na piaty titul po sebe, " cituje Orlovského oficiálny web Slovenského bedmintonového zväzu. Hoci sa možno čakalo, že Košičania potrápia obhajcu viac, napokon to mali Prešovčania pevne v rukách. "Obhajoba je vždy ťažká, Lokomotíva nám šliape už roky na päty a stále čaká na šancu. Dôležité bolo hráčov pripraviť najmä po psychickej stránke, " dodal Orlovský.
 

Vyberte región